Social media management

Bereik jouw doelgroep

Ruim 9 miljoen Nederlanders zijn maandelijks actief op Facebook, maar liefst 7,8 miljoen gebruikers loggen dagelijks in. Sociale media zijn nog altijd razend populair. Facebook en Instagram zijn bijvoorbeeld een uitstekend middel om een breed scala aan doelgroepen te benaderen. Wij helpen jou graag om deze doelgroepen te bereiken middels de voor jou geschikte sociale media kanalen. Foxer ondersteunt je graag om social media optimaal in te zetten, maar je kunt er ook voor kiezen het beheer hiervan zelfs helemaal door ons te laten uitvoeren.

Social media opzetten

De sociale media setup bestaat uit het opzetten en inrichten van de diverse sociale media kanalen Nadat we samen hebben bepaald welke sociale media bij jou passen en waar de doelgroep de artiest verwacht, zal Foxer de verschillende profielen, accounts en pagina’s volledig inrichten in de huisstijl/imago van de artiest.

Bovendien richten we een handig sociale media dashboard voor de artiest in, waarmee alle kanalen overzichtelijk en eenvoudig beheerd en gemonitord kunnen worden. Daarmee is de setup van jouw sociale media compleet. Begin niet op nul, maar maak een vliegende start met sociale media en laat de wereld zien wat je in huis hebt.

Content

Met het aanmaken van een account voor je bedrijf ben je er nog niet, dan begint het pas. Op sociale media moet je actief deelnemen, ook als organisatie. Dit zorgt voor zichtbaarheid, een stukje extra exposure bij jouw doelgroep. Door regelmatig voorbij te komen blijf je top-of-mind en is de kans een stuk groter dat men aan je organisatie denkt wanneer ze een product of dienst nodig hebben. Contentmanagement is een lastig onderdeel van sociale media. Wat voor soort berichten moet je plaatsen? Wanneer kun je het beste iets plaatsen? Hoe vaak moet je een nieuw bericht plaatsen en op welke kanalen moet je wat plaatsen?

Aan de hand van de Contentmatrix helpen wij jouw organisatie aan een overzichtelijk antwoord op al deze vragen. Daarna ontstaat vaak de volgende vraag: wie gaat deze taak op zich nemen? Er komt namelijk heel wat bij kijken. Er moet content verzameld en/of gemaakt worden waarbij creativiteit een rol speelt. Daarnaast kost het enorm veel tijd om dit allemaal te managen. Mocht je hier geen tijd voor hebben, dan kun je ervoor kiezen om het sociale media content management deels of geheel uit te besteden.

In het eerste geval hebben we vooral een adviserende rol en ondersteunen we waar nodig, in het tweede geval zijn we ook de uitvoerende partij die de content creëert en plaatst. De samenwerking omtrent content management kan op vele manieren worden ingevuld, hier weten we altijd een passende inrichting voor te vinden.

Planning

Als men begint met content planning of content management betekent het vaak dat er nieuwe plannen gemaakt moeten worden. Een goed voornemen, maar ben je ook al aan jouw communicatieplan toegekomen? We komen graag langs om samen een globale content kalender te realiseren voor een bepaalde periode. Daarna ontvang je een gevulde content kalender, speciaal voor jou als artiest. Sociale media monitoring is het continu volgen van alle sociale media kanalen waar je zelf berichten kunt plaatsen over jezelf of gerelateerde onderwerpen. Worden de eigen berichten gewaardeerd? Wat zijn de reacties op onze berichten? Hoe ontwikkelt het bereik zich? Waar praat je doelgroep over?

Monitoring

Monitoring is nodig om goede webcare te kunnen verzorgen. Maar ook voor artiesten waar webcare minder groot is, is monitoring belangrijk. Problemen kunnen snel opgemerkt worden, waardoor de schade beperkt kan worden. Anderzijds biedt het ook enorme kansen, doordat je weet wat er bij de doelgroep leeft. Tevens kunnen de trouwste fans en volgers geïdentificeerd worden. Dit zijn (potentiële) ambassadeurs voor jouw carrière, die je moet koesteren.

Ambassadeurs maken in hun omgeving en netwerk gratis reclame voor jou, waardoor je weer nieuwe klanten of fans kunt verwelkomen. Tevreden fans worden nieuwe ambassadeurs en zo wordt het fundament onder jouw carrière steeds sterker. Wij ondersteunen artiesten met het monitoren van de activiteit van en over de carrière. Hierdoor kunnen we sneller de sterktes, zwaktes, kansen en bedreigingen in kaart brengen.

Vanaf heden hebben wij een nieuwe online tool beschikbaar waarmee je gemakkelijk en snel diverse sociale media kanalen kunt monitoren: de Sociale Media Box. Vanuit één centrale plek kunnen op meerdere sociale media kanalen berichten worden verstuurd. Daarnaast is deze tool ook voorzien van voorgeprogrammeerde berichten die gebruikt kunnen worden ter promotie van jouw sociale media kanalen.

Inschrijven

De tool heeft 6 onderdelen

Praat met ons via WhatsApp