Artiesten workshop

Over deze cursus

Deze tweeweekse cursus biedt een duik in het proces om onafhankelijk een album uit te brengen. Het is speciaal ontwikkeld om artiesten op weg te helpen om het maximale aantal fans te bereiken met een efficiënt en minimaal budget. Deze cursus wordt gegeven door een artiestenmanager en voormalig succesvolle artiesten zodat jij de meest belangrijke zaken leert van het vak. Dit programma richt zich voornamelijk op artiesten die al een prachtig album hebben gemaakt, maar niet weten hoe ze dit verder moeten uitrollen.

Voor wie is deze workshop geschikt?

In deze cursus leren artiesten met weinig tot geen ervaring in de muziekindustrie en onafhankelijke artiesten met een bloeiende carrière, nieuwe strategieën om het maximale uit hun budget te halen. In de tussentijd wordt een zo groot mogelijk fanbase opgebouwd. Onze cursus neemt je stapsgewijs mee door het proces om onafhankelijk een album uit te brengen; van het budgetteren van een albumuitgave tot het op de markt brengen van je muziek en het opbouwen van een team van supporters.

Elke individuele klas richt zich op één hoofdonderwerp en omvat zaken als insiderinformatie over de muziekindustrie, advies van het Foxer Management team en het delen van hun ervaring in het veld, sjablonen en voorbeelden van legale documenten, koppelingen, quizzen, verwijzingen naar vertrouwde bronnen, budget spreadsheets en actielijsten. Wij geven je de nodige kennis om jouw album release proces zo soepel en succesvol mogelijk te laten verlopen.

Wat zal ik leren

Je leert waar je geld aan kunt uitgeven, waarop je geld kunt besparen, hoe je jouw budget op een efficiënte manier kunt besteden, waar je hulp kunt inroepen, hoe je veelvoorkomende fouten kunt voorkomen, op welke wijze je jouw publiek kunt bereiken, hoe je taken kunt plannen en uitvoeren op een redelijke tijdlijn, hoe je jouw "merk" (of vibe) kunt beschrijven en ontwikkelen, hoe je ondersteunende teamleden kunt werven, tips voor sociale media die leiden naar je release en nog veel meer.

Elke klas richt zich op één belangrijk aspect van het album release proces, waarbij complexe concepten worden onderverdeeld in hapklare brokken door middel van videolessen, interviews met branchedeskundigen, samengestelde dia's, afbeeldingen, werkbladen, voorbeelden uit de praktijk, korte opdrachten en rollenspellen. Deze cursus helpt je het proces van het vrijgeven van albums te stroomlijnen en je zelfverzekerd te voelen in de beslissingen die je maakt om verder te gaan met je droomcarrière.

Welke onderwerpen komen aan de orde?

Je krijgt de kans om een ervaringsdeskundige te ontmoeten die graag vertelt over zijn of haar werk. Deze projectleider bespreekt zijn of haar achtergrond in de branche en gaat dieper in op de doelstellingen van deze cursus. Je krijgt een korte instructie over de verschillende onderwerpen die aan bod komen in de cursus.

De lessen die in deze cursus worden aangeboden zijn geldzaken, onderhandelingen, fondsenwerving, record release timeline, branding, social media, publiciteit, release week, tech tools, productie, distributie, radio, playlist en streaming promotie.

Geldzaken

Een gedetailleerde kijk op de kosten die gemoeid zijn bij het zelfstandig vrijgeven van een album. Deze les doorloopt alle belangrijke aspecten, van teamleden tot productie- en marketingkosten van het album, en geeft advies over waaraan je geld kunt uitgeven, waarop je geld kunt besparen, welke externe hulp je kunt inhuren en hoe je jouw budget efficiënt kunt besteden.

Onderhandeling

Tips en tricks om met of zonder jouw teamleden met vertrouwen te onderhandelen om tot een win-win-oplossing te komen. Het doel van deze les is om je te leren duidelijk te zijn over wat belangrijk voor je is, en hoe je deals kunt sluiten waarbij beide partijen blij van worden.

Fondsenwerving

Deze les behandelt hoe je geld kunt verdienen om een album te maken en het te promoten via crowdfunding-sites en bevat tips voor budgetteren, advies waarop te besparen en tips voor goede fondsenwervingsstrategieën.

Radio promotie

Hoe te vinden, huren, beheren en nauw samenwerken met een radiopromotieteam. Bevat persoonlijke anekdotes over de ervaring van Foxer management met het werken met radiopromotors, voorbeeld budget, de do's en don'ts voor het plannen van een radiopromotiecampagne.

Playlists en streaming-promotie

We begeleiden je door het proces van het verzenden van uw muziek naar streaming afspeellijsten, uitleg over de verschillende platforms en laten u zien hoe je de functies van artiesten op populaire platforms zoals Apple Music, Pandora en Spotify kunt gebruiken.

Record Release Timeline

Op dit onderdeel laat Foxer management de beproefde tijdlijn zien voor alle taken die horen bij het vrijgeven van een album in wekelijkse, hapklare lijsten.

Branding en social media

Hoe je een uitgebreide social-mediastrategie en een samenhangend merk kunt creëren. Deze les behandelt de beste technieken voor branding, welke instrumenten nodig zijn voor een nieuwe albumrelease, hoe je visuals kunt vinden en voorbereiden die je muziek vertegenwoordigen en wat de branding van een artiest effectief maakt. Inclusief interviews met experts op het gebied van marketing en sociale media uit de muziekindustrie.

Publiciteit

Hoe je een publicist kunt vinden, inhuren, beheren en nauw samenwerken om jouw merk te laten groeien. Wat zijn de voordelen van werken met een grote publicist, wat een publicist geweldig versus ineffectief maakt, en hoe je jouwrelatie met een publicist optimaal kunt benutten.

Productie en distributie

Deze module leidt je door het productie- en distributieproces, met koppelingen naar voorgestelde leveranciers, tips voor timing en budget, uitleg over wat je niet moet doen, voorbeelden uit de praktijk en advies, en een overzicht van distributieovereenkomsten.

Release week

Beslaat alles wat je moet weten, plannen en de week van je album-release doen. Van opwinding op sociale media tot het plannen van een release party, luisterfeest of show, deze module zal je helpen om je zelfverzekerd, voorbereid en enthousiast te voelen in de week dat je muziek de wereld bereikt.

Tech Tools

Een uitgebreide lijst van alle tools die Foxer Agency gebruikt om artiesten efficiënt te beheren en op de hoogte te blijven van deadlines, inclusief links naar downloaddocumenten, kortingscodes, snelle tutorials, verwijzingen naar specifieke websites, tips en ervaringen.

Inschrijven als artiest
Praat met ons via WhatsApp